Partnereink híreiHírek

Szalajka-ház

Egererdő Zrt. logóAz EGERERDŐ Zrt. az erdei turizmus, a turistaházak és az erdő közjóléti funkciójának fejlesztéséhez kapcsolódva felavatta a megújult Szalajka-házat Gyöngyössolymos határában.

A teljes sajtóközlemény a Bővebben után olvasható.

 

 

Sajtóközlemény – EGERERDŐ Zrt.

Szalajka-ház ünnepélyes átadása


Az EGERERDŐ Zrt. az erdei turizmus, a turistaházak és az erdő közjóléti funkciójának fejlesztéséhez kapcsolódva felavatta a megújult Szalajka-házat Gyöngyössolymos határában.

A tavalyi évben jelentős fejlesztések kezdődtek az erdei turistaházakhoz, kirándulóhelyekhez kapcsolódóan az egész országban, növelve ezzel az erdő infrastruktúráját és a közjóléti feladatok ellátását. Ehhez a sorozathoz kapcsolódott most az EGERERDŐ Zrt., ahol – a turistaházak tekintetében – első lépésként a felújított Szalajka-ház avatására került sor.
A Mátrafüredi Erdészet képviseletében Dudás Béla erdészetvezető köszöntötte a megjelenteket. Dobre-Kecsmár Csaba vezérigazgató a Szalajka-ház átadásával egy hosszabb fejlesztési koncepciót is bemutatott, melynek részeként a közeljövőben hasonló módon újul meg a Mátrában Fenyvespuszta és Rudolf-tanya, a Bükkben pedig a Pazsagi vendégház. A mátrai fejlesztések része egy száz kilométeres kerékpárút-hálózat kijelölése, melyet a későbbiekben egy lovas útvonal kialakítása követ, illetve Galyatetőn, az Országos Kékkörhöz kapcsolódóan a Péter hegyese kilátó felújítása és egy túraközpont létrehozása. Dr. Jung László, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Agrár- és Turisztikai Befektetési Főigazgatóságának igazgatója üdvözölte a fejlesztést és kiemelte, hogy az állami erdőgazdaságok az elmúlt időszakban számos szálláshelyet és attrakciót adtak át, és ezeket a fejlesztéseket a jövőben is folytatják. Az ünnepi szalagot Dobre-Kecsmár Csaba és dr. Jung László mellett Szilágyi László, az EGERERDŐ Zrt. felügyelőbizottságának elnöke és Győri Tamás József, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója vágta át.
Az épület már az 1929-es kiadású „A Mátra” útikalauzban is szerepel, mint régi munkásszálló és erdei lak, de már akkor is a turisták és megfáradt utazók menedékhelyeként ajánlották. A többszöri átalakítás és felújítás után most ismét szükségessé vált az épület teljes körű megújítása, mely mintegy 60 millió forint felhasználásával március végén zárult.
A munkák során szem előtt tartottuk a környezet hangulatának megőrzését, így a saját tölgyparketta mellett a fenyőbútorok és a cserépkályha, valamint a madarakról elnevezett szobák is az erdő szellemét idézik. A modern fürdőszobák, a felszerelt konyha és az akadálymentes szoba minden igényt kielégít.
Az ide látogató vendégek csendes környezetben pihenhetnek távol a város zajától, élvezve az erdő békéjét és a ház mellett csordogáló patak zenéjét. A családok, kisebb baráti társaságok fogadása mellett vadászvendégeket is szívesen látunk, de a közeli Mátravasút és az erdei iskolás programok miatt az osztálykirándulások, iskolai táborok ideális helyszíne is egyben. Az épület 30 fő szállóvendég befogadására alkalmas, de a konferencia- és oktatóterem 40 fős programok megrendezésére is használható.
A Szalajka-ház mellett az EGERERDŐ Zrt. és a társerdőgazdaságok valamennyi erdei szálláshelye megtalálható a www.erdeiszallashely.hu oldalon, az egyszerű kulcsosházaktól a minden igényt kielégítő turistaházakig, szállodákig.

Eger, 2014. április 7.

Share

Partnereink

Nomád logó

Nomad Baradla Trail logo

Egri Triatlon Klub logo

SBS Kft.

Tempo Sport Timing System

Terepfutás.hu logó