Partnereink híreiHírek

Az első maratonom: Bükki Hegyi Maraton

Úgy vártam a rajtot, mint egy gyerek a rég várt ajándékát. Már előre örültem, teli voltam önbizalommal. Nem voltam elbizakodott, de nagyon hittem magamban. Annak ellenére, hogy az előző két hét edzései elmaradtak - ami, gondolom a finom hangolásról kellett volna szóljon, tudtam, megvan az erőnlétem, képes vagyok teljesíteni.

Arra is számoltam az előzmények tudatában, hogy a végén bizony fájni fog. De eltökélt voltam. Az első és a második körben olyan mennyiségű adrenalin dübörgött az izmaimban, hogy elég könnyedén hagytam magam mögött a kilométereket. A frissítő pontokon mindent kihasználtam, izo ital, cola, nápolyi, banán. A harmadik körben, aztán próbáltam fokozni az iramot, de a pulzusom emelésével csak annyit tudtam elérni, hogy az első két körhöz azonos időt tudjak futni. A célban még hallottam, a bemondót, hogy milyen jól beosztottam az energiámat, mert szinte másodpercre azonos három kört produkáltam (3x1óra 10perc). A frissítés után aztán belefogtam a negyedik körbe, de tudtam, ez lesz a legnehezebb. Próbáltam innentől ami belefér, de már éreztem az izmaimban a fáradtságot. Egyre többet sétáltam bele emelkedőkön, a frissítő ponton is többet időztem, kellett az izo és cola mellé a hideg víz is, szóval alaposan feltankoltam magam. Az utolsó 5 kilométer aztán a görcsök kezelésével telt el. Már lejtmenetben sem engedhettem magamat, mert mind a két lábamon éreztem, a határon egyensúlyozom. Így inkább egy kicsit visszafogottabban haladtam, mintsem, hogy egy görcs kettétörje diadalomat. De bármennyire tudtam volna gyorsabban is menni, az utolsó köröm így is úgy is lassúbb lett volna, igaz talán nem 10 perccel. Ami viszont elégedettséggel töltött el, az az, hogy mind a 4 kör kaptatóját jó tempóban, erőltetett menetben teljesítettem. Bár nem erről szólt, de ezen az emelkedőn jó pár előttem lévőt utasítottam magam mögé. (jól esett!). Az utolsó méterek már az erő hiányáról, az összeszorított fogakról szóltak! A célban pedig a jól megérdemelt fáradtságé, az örömé, még ha ez talán nem is látszott az arcomon eléggé, mert nem adta magát könnyen a Bükki Hegyi Maraton.

Nos, oly sok év után végre teljesítettem életem első maratoni távját! Talán lehetett volna jobb idővel is, nem tudom. De nagyon jól érzem magam manapság a bőrömben!

 

Köridők eredményei:

  1.    1’10”
  2.    1’10”
  3.    1’10”
  4.    1’20”

Összidő: 4 óra 50 perc

 

Szentesi józsef

Share

Partnereink

Nomád logó

Nomad Baradla Trail logo

Egri Triatlon Klub logo

SBS Kft.

Tempo Sport Timing System

Terepfutás.hu logó