Partnereink híreiHírek

Kinizsi 100 beszámoló

Lehetek egy kicsit büszke magamra? Elmesélem, hogy volt. Íme:
Úgy indultam neki, (mint ahogy minden évben), hogy ha csak öt perccel is, de legyek jobb az eddigi rekordomnál (a legjobb időm eddig a 2013-as 18 óra 16 perc volt). Aztán amikor 10 kilométer után találkoztam egy ismerőssel, és közölte, hogy velem szeretne jönni tovább, mondtam neki, hogy a tervezett idő 17 óra 30 perc, ha tudja tartani a lépést, jöjjön. Nem jött.


15 kilométer után gondoltam először komolyan, hogy itt most elérhetek egy (magamhoz képest) nagy időt is. Éreztem magamban az erőt. Sajnos az időjárás és egy sonkás szendvics elég sokat elszívott ebből az erőből. Nagyon meleg volt, 7+1 ágra sütött a napocska, nem véletlenül fogyasztottam el az egész túra során kb. hét liter vizet. A sonkás szendvicsnek az nem tett jót, hogy miután megvettem a Pilis-nyeregben, de ott mégis inkább egy hagymás-zsíros deszkát küldtem le a torkomon, még 20 kilométert érleltem a táskában, a nap éltető erejének is kitéve. A Nagy-Getén fogyasztottam el. Akkor, ott, abban a pillanatban nagyon jól esett, de három kilcsit sem mentem, amikor kellemes kis hasgörcsök kezdtek rámjönni. Megoldottam. Részint egy szikla mögött, részint Mogyorósbányán, ahol nagyon elcsodálkoztam, de nem fogom ennél is naturálisabban leírni, bár lehet, hogy most nem lenne „nemidevaló”, lévén, hogy ez a túra saját testünk (és szellemünk) legyőzéséről szól.
Lényeg, a lényeg: végig nagyon jó iramot bírtam menni, a meleg ellenére is. Bányahegy után (73 km) kellett két spori hathatós segítsége is: felváltva húztuk egymást, egészen az utolsó ellenőrző pontig (93 km), ahol kedvem támadt még futkározni egy kicsit, és engem is meglepett, de az utolsó hét kilométerből kb. hatot még így tettem meg. A vége 16 óra 40 perc lett, ami számomra elképesztőnek tűnik még mindig. Van ennél még följebb, vagy innen már a hanyatlás kezdődik?
A célban még volt egy olyan, hogy szóltam a szervezőknek, hogy milyen csalódott vagyok, azt gondoltam, tortával várnak, rajta tíz gyertya... nem értették, ezért el kellett magyaráznom, miért is fakadtam így ki: mert maguktól nem jutott eszükbe, hogy a tizedjére teljesítőknek ilyenkor dukál egy jubileumi póló. Megkaptam. :) (füligéraszám)

 

Földváry Péter

Share

Partnereink

Nomád logó

Nomad Baradla Trail logo

Egri Triatlon Klub logo

SBS Kft.

Tempo Sport Timing System

Terepfutás.hu logó