Partnereink híreiHírek

1. Májusfa-futás összefoglaló

Májusfa-futás logóKegyes volt az időjárás az Eged Futó Klub által megrendezésre kerülő I. Májusfa-futás résztvevőihez: verőfényes napsütés várt a magukat megmérettetni szándékozó 10-14 éves gyermekekre és az őket kísérő szülőkre.

Eredmélylista itt, részletek a bővebben után.

 

Az éppen nem versenyző tanulók pedig számos izgalmas kísérő rendezvényen próbálhatták ki magukat: a Heves Megyei Iparkamara Zöld sátra a környezettudatos életmódot népszerűsítette, ki lehetett próbálni az áramtermelő kerékpárt és ökolábnyom-számításra is lehetőség nyílt. Az Eszterházy Károly Főiskola Természettudományos Karának sátra is szép számú érdeklődőt vonzott, itt ásványokkal, fénytani vizsgálatokkal és fizikai kísérletekkel ismerkedhettek meg a diákok.
A futóversenyen 3 különböző távot jelöltek ki a rendezők az Eged lábánál elhelyezkedő versenyközpontból indulva. A II. korcsoportos tanulók 1500 méteren (egyben diákolimpia is), a III. korcsoportosak 2000 méteren, a IV. korcsoport résztvevői pedig 3000 méteren indulhattak. A legnagyobb létszámban a Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola tanulói jelentek meg a rendezvényen, amiért különdíjban is részesültek.

 

Dorner László

Share

Partnereink

Nomád logó

Nomad Baradla Trail logo

Egri Triatlon Klub logo

SBS Kft.

Tempo Sport Timing System

Terepfutás.hu logó